A fagyapotról

Mi a fagyapot? Jó kérdés! A fagyapot egy könnyű és biológiailag lebomló hézagkitöltő anyag, amelyet faaprítékból készítenek. Valószínűleg már többen láttak fagyapotot karácsonyi kosárban vagy nagyáruházban egy boros-sajtos dobozba tömve..... az igazság az, hogy nem sokan tudnak ennél többet róla, úgyhogy elmondunk most egy kis mesét...... A fagyapotot 200 évvel ezelőtt találták fel, és nagyon népszerűvé vált a fazekasipar művelői körében. Az árucikkek biztonságos tárolására használták szekéren való szállításuk közben. A XIX. század elején a fagyapot volt a legelterjedtebb laza töltelékes csomagolás, ám az 50-es években történt valami...... népszerűvé vált a polisztirol...... ne feledjék, hogy akkoriban az emberek az irodában füstöltek, úgyhogy a környezetvédelem nem igazán foglalt el előkelő helyet a gondolataik között! Ezért a fagyapotgyárakat bezárták, és az iparág szinte teljességgel megszűnt! A jó dolog ebben az egészben az, hogy időközben az emberek magukhoz tértek, és most már zöldebbek szeretnénk lenni, úgyhogy a legrégebbi és legkörnyezetbarátabb csomagolás újra erőre kapott...... és az, hogy már számos élvonalbeli áruházzal dolgozunk, bizonyítja, hogy újra eljött a fagyapot ideje!

Hogyan gyártják a fagyapotot?

A  saját termelésű faanyagot aprításra készítjük elő majd a faanyagot átvezetjük a gépünkön, amely olyan, mint egy nagy sajtreszelő!
Aztán kiválogatjuk a szálkákat és a port a fagyapotból, amit elhelyezünk könnyen kezelhető csomagjainkban. Végül teherautókra rakjuk, és megkezdi útját Önhöz!

Környezetvédelem

Hatalmas mennyiségű kőolajat használnak fel a csomagolóanyagok világában használatos polietilén, polisztirol és műanyagból készült termékek gyártásánál; mindenki találkozott már olyan termékekkel, mint a buborékfólia, PET-forgács, stb., de gondoltak már valaha arra, hogy mi történik ezekkel a termékekkel, amikor eldobják őket? Nem rothadnak el, nem égethetőek és biológiailag nem bonthatók le; tulajdonképpen a kőolajszármazékok egy olyan globális hulladéktömeg létrehozásához járulnak hozzá, amely gyakorlatilag elpusztíthatatlan, és egyre nagyobb ártalmatlanítási gondokat okoz, amikor pedig a kőolajforrások kiapadnak, örökre eltűnnek a föld színéről.

Manapság az embereket egyre inkább kezdi érdekelni a környezet egészsége – ezt bizonyítja az újrahasznosítás széles körben való elterjedése is. Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a fagyapot egy környezetbarát termék – biológiailag teljes mértékben lebomlik. Egy kérdést szoktak nekünk nagyon sokszor feltenni: hogyan lehetünk környezetbarátok, ha fákat vágatunk ki??? A válasz egyszerű..... faanyagunkat csak felelős, tanúsított forrásokból vásároljuk.

Menü

Beállítások